Известен оперен певец подкрепи д-р Иван Ибришимов в битката му за кмет на Дупница Известният оперен певец Диман Панчев подкрепи д-р Иван Ибришимов в битката му за кмет на Дупница. Музикантът изпрати официално писмо, с което изрази желание да се присъедини към известните лица от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на доктора за кандидат за градоначалник. В момента Диман Панчев живее в Бургас и пее в операта в морския град. "Познавам го от малък, бяхме съседи в "Градската градина" в Дупница. Приятели сме, въпреки че аз съм доста по-голям от него. Бях приятел и с неговия баща д-р Тодор Ибришимов, който се ползваше с голям авторитет в града. Той беше човек, който правеше впечатление. Иван е от стар дупнишки род. Много сме говорили за родния ни град, зная колко много го обича и съм убеден, че ще направи всичко по силите си за доброто на Дупница. Зная също така, че е голям професионалист в работата си. Много точен човек е. Освен това е човек на музиката. Пееше в хор "Марек" и има афинитет към културата. Решението ми да го подкрепя дойде съвсем спонтанно, когато разбрах, че е един от кандидатите за кмет на Дупница. С цялото си сърце му желая успех! А като стане кмет, ще използвам всичките си контакти, за да организираме повече музикални фестивали и културни прояви в община Дупница".
Дупничани възхитени от изложбата на Светозар Бенчев и Красимир Джидров в Галерия „Джамията“ DSC01626 Ценителите на изкуството от Дупница останаха възхитени от откриването на изложбата на Светозар Бенчев и Красимир Джидров.
Единственият фен на Марек в Гълъбово получи подарък от домакините Тази година отборът на Марек винаги имаше колоритна агитка при гостуванията си. След като отборът обаче вече влезе в елита феновете решиха да си дадат малка почивка в днешния междинен кръг при гостуването на Ботев Гълъбово и изпратиха само един представител на агитката – Стойчо Янев. Стойчо бе настанен сам в сектора за гости, но от фен клуба на Ботев по достойнство отчетоха факта, че само един фен опъна трансперанти и развя знамето на Марек и лично председателя на местния клуб подари на дупничанина флагче и шал на своя отбор.
Треньорът на Нефтохимик: Марек не прави толкова грешки, благодарение на самочувствието си  Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Даниел Пеев изказа мнението си за загубата с 0:3 гейма от Марек Юнион-Ивкони пред БНТ World.
Старшата на Марек Юнион-Ивкони с поредна победа Юношите старша възраст на Марек Юнион-Ивкони продължават с победите в група 1 на държавното първенство по волейбол. Този път момчетата на старши треньора Христо Райчев победиха като гости Миньор Пк с 3:1 гейма съответно 25:19, 27:29, 25:13 и 25:13. Единствено във втората част дупничани имаха проблеми и то най-вече поради подценяване на съперника. Следващият мач е в Дупница на 16 февруари срещу Славия.
Рила най-груби в ОФГ Рила – Джерман втори – Сапарево най-културни 221 жълти и 26 червени картона са показани по време на селските мачове в областните футболни групи "Осогово" и "Рила". Това прави по 2,28 картона на мач, при 1,9 за миналата есен и 2,2 за 2011 г., показва анализа на есенния полусезон. В ОФГ „Осогово" са показани 156 жълти и 14 червени картона в 66 мача, което прави 2,57 средно на мач, което е повече спрямо миналия период. "Мерките, които се взимат от ОС на БФС и респективно Дисциплинарната комисия са адекватни и дават резултат" заяви Огнян Пешев цитиран от Дарик – Кюстендил
Марек с класическо 3:0 над Монтана IMG_1236
Рокерският мотосъбор в Дупница влезе в „Господари на ефира“ (ВИДЕО) Рокерският мотосъбор в Дупница, който се проведе преди дни, привлече интересът и на най-култовото и гледано предаване в родния ефир "Господари на ефира". В снощното издание на предаването, популярната Пополина Вокс отдели сериозно внимание, за да разбере как минават сбирките на рокерите. Там тя яхна мотора и пипна чашката в опит да се надпива с хората, в чиято кръв текат бира и бензин.
ДА ПОМОГНЕМ! Кампания по набиране на продукти за бедстващите в Мизия подеха от Община Дупница Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев стартира кампания по набирането на помощи за бедстващото население в Мизия, информрат от пресцентъра. От днес, всеки който има желание да помогне, може да предостави дрехи, одеала, бутилирана вода (на стекове), консерви, обувки, пакет памперси (за деца и възрастни) и други неотложни продукти за хората в Мизия пострадали от наводнението. "Разговаряхме с хората от Община Мизия и те ни насочиха какво точно трябва. Положението всички виждаме какво е, и вярвам, че повече дупничани ще се отзовем и съберем колкото се може повече от най-необходимите провизии. Нека помогнем на нашите съграждани. Разбира се, че ще се включа и аз в кампанията", призова инж. Чимев.
Събирането на помощи ще става на "Информация" (партера на Община Дупница), като в зависимост от събраните продукти, веднага ще бъде осигурен транспорт за извозването им.
Погребват загиналите в Италия 3-ма дупничани в четвъртък в Дупница Тримата дупничани, които загинаха в зверска катастрофа в Италия ще бъдат погребани в Дупница в четвъртък. Телата им вече се транспортират в България. Припомняме, че зверската катастрофа стана на 16 февруари /понеделник/ в района на грaд Вилантерио провинция Павия. В автомобилът са пътували петима българи и един италианец.  На място загинаха 44-годишният Радослав Алексов, 40 – годишния Емил Томов и 45-годишния Максим Максимов.
Смок пропълзя на терасата на 2-ят етаж на апартамент в Дупница Смок пропълзя на терасата на апартамент в блок в жк „Елица“. Апартаментът се намира на 2-ят етаж и собствениците останали повече от изненадани от неканения гост. Случката се разиграла към 22:00 часа, като влечугото било на парапета и е забелязано от котката на семейството. Тя станала агресивна и започнала да скача към вратата на тераста, след което и нейните стопани видели влечугото и успели да го изхвърлят. Пред съседи жената заявила, че няколко дни след случката още изпитва ужас от видяното.
Общински съвет Дупница промени внесения от кмета Бюджет 2014 и го прие Исканото от страна на ОДБ увеличение на Бюджета с 400 хил лева стана основна тема на дебат около приемането на най-важния документ на Общината. Дискусията около Бюджета продължи близо час и половина и премина доста разпалено. От ОДБ бяха категорични, че исканото увеличение е реализируемо и тези допълнителни 400 хил лева ще се разпределят за спорт и култура. От ГЕРБ опонираха, че това са кухи приходи и не искат да разпределят виртуални пари, а ще го сторят едва тогава когато те влязат действително в касата на Общината. В дискусията се включиха експерти счетоводители и юристи, но и те не помогнаха за разрешаване на дилемата около исканото увеличение. Според юриста на общински съвет Милен Попов увеличението е същественно и не трябва да влиза за разглеждане, нещо с което не се съгласиха от ОДБ, БСП и ЛИДЕР. В крайна сметка се стигна до гласуване при което 22-съветника  подкрепиха исканото от ОДБ увеличение. Против бяха 10 съветника от ГЕРБ, като от групата отрицателният вот обоснова Асен Пилев : " Господин кмете не искам да съм във вашето положение да имате например 10 хиляди лева в джоба, а някой да ви каже, че имате 10 500 и да ви определи как да ги израсходвате." заяви Пилев. След гласуването на Бюджет 2014 на Община Дупница местният парламент взе 10 минути почивка, по думите на д-р Матей Попниколов да спадне адреналина  
БСП поиска оставката на още един зам.кмет на Дупница Ръководството на БСП-Дупница поиска оставката на втори заместник-кмет на Община Дупница. В края на миналата седмица, от "червените" поискаха Олга Китанова да напусне с мотив "тежкото финансово положение", но не я получиха. Сега, от БСП-Дупница поискаха и Красимир Георгиев да напусне, като мотивът им е "че процедурата по изпълнител за извършване на "Строително монтажни работи по проект "Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена-градска среда на Централна зона гр. Дупница" е прекратена". „Напомняме, че с изпълнението на този проект се предвиждаше благоустрояването на три централни дупнишки квартала – ж.к. „Дупница”, ж.к. „Развесена върба” и района на Минчовия площад. Предвидени бяха и генерални ремонти на улиците в тези райони. Предвидените мероприятия са от особена важност за града ни и особено за огромен брой жители в тези централни райони. Не бихме могли даже да оценим щетите, които следват от провалянето на проекта. В мотивите за прекратяване е посочено: „При провеждането на процедурата са установени нарушения, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата”. Сами по себе си тези мотиви говорят както за проявена небрежност от страна на членовете на комисията, така и за липсата на контрол от страна на кмета.
Длъжни сме също така да напомни на всички граждани, че в мотивите за поемането на дълг чрез емитирането на облигационен заем, кметският екип беше заложил не един, а даже два мотива, свързани с този проект – съфинансиране /250 000 лв/ и ремонт на ВиК мрежата /1 100 000 лв/. Това е направено с ясното съзнание, че проектът най-вероятно ще бъде прекратен. Целта е била общинските съветници да бъдат вкарани в заблуждение. Нито един представител на администрацията не алармира или съобщи за възможен провал на проекта, както преди, така и по време на сесията на Общинския съвет”.
С оглед на тези факти, ръководството на БСП настоява да получи отговори на следните въпроси:
1. Кой конкретен служител е виновен за нарушенията и какво е неговото наказание?
2. Кой представител на ръководния състав ще поеме отговорността за провала на проекта, за изразходваните ресурси и кога ще депозира своята оставка? БСП счита, че отговорен е ресорния заместник – кмет Красимир Георгиев и настояваме за НЕЗАБАВНАТА му оставка.
3. Кметът да представи неопровержими данни, дали проекта може да бъде спасен.
4. Ръководството на БСП вече поиска оставката на финансовия заместник-кмет г-жа Олга Китанова с оглед тежкото финансово състояние на общината. Сега питаме, знаел ли е кметът и членовете на екипа му за провалянето на проекта в дните около гласуването за поемане на дълг? Въвеждането в заблуждение с цел набавяне на облага е престъпление по смисъла на НПК и БСП обмисля да сезира прокуратурата за извършването на проверка.
„Ръководството на БСП – Дупница счита, че прекратяването на проекта е позорен факт, който няма аналог в новата история на града ни. Този и още факти потвърждават нашата оценка, че това ръководство на общината е некомпетентно, популистко, неадекватно на времето си и следва да се извършат незабавни промени в кметския екип" е текста на декларацията.
Почистиха дерето на Палатово, няма опасност от наводнения Продължава почистването на речните корита на територията на община Дупница. По заповед на кмета инж. Методи Чимев се извършват действия по почистването на речните корита по поречията на реките Джерман от моста при улица Кулата до изхода на града, както и Бистрица от “Черния мост” до вливането му в Джерман и река Отовица. Община Дупница предприе своевременни действия по настояване на жителите на село Палатово за почистване на коритото на реката, която минава през селото, както и допълнителен участък от 500 метра след къщите. След обилните дъждове преди няколко дни каналът бе затлачен, от клони и листна маса, които създаваха предпоставки за наводняване на улиците, зеленчуковите градини и овощни насаждения.
51-годишен обра свой съселянин в Мламолово Вчера служители на РУ – Бобов дол са задържали 51-годишния Е.Х. от с. Мламолово. Той е извършил кражба от дома на свой съселянин на дрехи, инструменти и 128 лв. през нощта срещу 15 януари. След подаването на сигнала криминалистите предприели действия и извършителят е установен и задържан, откраднатите вещи са открити и иззети от него.  Работата по случая продължава, изяснява се съпричастност на задържаното лице и към други противозаконни деяния.
Внимавайте! Още един автомобил откраднаха в Дупница За два поредни дни, две кражби на автомобили бяха заявени в РПУ- Дупница. След като онзи ден жена се раздели с БМВ, паркирано пред дома й на улица „Орлинска“ в Горна махала, вчера е откраднат и лек автомобил „Ауди“, който е бил паркиран в кв "Бишика". По случая е започнато досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Само за два месеца в града са откраднати 4-автомобила. Полицията работи по различни версии. Повече за останалите кражби четете ТУК
За санирането! Калфин: Дупница и Кюстендил ще са сред първите.Мая Манолова в Дупница : Така ГЕРБ се опитва да печели избори Дупница и Кюстендил ще са едни от първите градове в страната където ще започне санирането на панелните блокове, увереността за това изразиха депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин и областният управител Виктор Янев.
Подробен обзор на извънредната сесия на Общински съвет-Дупница  Няколко минути след 10:00 часа в Заседателната зала на Общината присъстваха 30 съветници и председателят Ивайло Константинов откри заседанието.
Осъдиха трима за нанесен побой над 21 годишен жител на Бобов дол Районен съд Дупница осъди тримата биячи на 21 годишният бобовдолец  Денис Борисов. Младежът бе пребит и удрян с бухалка на 2 ноември 2013 година в миньорския град, като тогава Борисов бе приет за лечение в дупнишката болница със счупена дясна подбедрица. Тримата извършители бяха задържани още на следващия ден, а сега вече и осъдени. В хода на разследването бе установено, че побоя е нанесен основно от мъж с инициали А.М.С. като той получи и най-тежката присъда лишаване от свобода за 1 година и 6 месеца.Двамата му помагачи с инициали Г.И.Д от Враца и непълнолетния с инициали И.Н.А от Дупница се отърваха с наказание "Пробация".
Фенклубът на Марек с апел за спасяването на лиценза Привържениците на футболния Марек излязоха с призив за спасението на клуба и неговия лиценз. Крайният срок за подаване на молба до Българския футболен съюз за издаване на лиценз на четирите проблемни клуба Марек, ЦСКА, Локомотив София и Хасково изтича утре 12-ти юни, след което централата ще реши дали те отговарят на изискванията. Въпросните клубове ще трябва да представят гаранции, че имат ресурса да участват в професионалния футбол. За това от фен-клуба на дупнишкия тим се обръщат с призив към хората, които обичат Марек да вложат всички възможни средства, за да не се допусне славният отбор да изчезне от футболната карта на България. „Всички ни боли, че бъдещето на Марек е неясно, не знаем в коя група ще се състезава отбора и дали въобще ще го има. За това приканваме всички, които обичат тима, да помогнат с каквото могат. Още повече, че само преди няколко дни отбелязахме 100 години организиран футбол в Дупница и ще е жалко славният ни отбор да се намира в такова положение“, посочват феновете
Започна мача на Елица Василева и нейният Hungkuk : Гледай ДИРЕКТНО ТУК : Край на мача 0:3 Подробности Розовите паяци записаха 6-та поредна загуба в първенството по волейбол на Южна Корея. Този път отборът на дупничанката Елица Василева се препъна у дома срещу третите в класирането  Expressway. Усилията на Ели не стигнаха за успех, а тимът е в тежка серия от загуби. 
Марек Сеграте ще участва и на футболен турнир в Бон В края на тази седмица в германският град Бон ще се проведе футболен турнир. За 8-ми път на BG CUP 2014 ще се съберат български отбори от Европа. На миналогодишното издание участваха 27 футболни отбора на българи от шест страни на Европа : 19 от Германия , 1 от Холандия, 1 от Испания и по 2 от Великобритания, Италия и Франция. Интересен е факта, че и двата отбора от Италия бяха Марек съответно от Милано и Сеграте, като този от Милано зае и второ място. Марек Сеграте миналата година бяха 10-ти, като сега ще участват за трета поредна година.
Читателите снимат: Паркиране в Дупница! /ОБНОВЕНО Наглите шофьори, които явно имат себе си за пичове са под път и над път. Нашите читатели обаче също не спят и изпращат снимки. "Наглостта е безгранична, но в град, в който "няма номер две" е така", пишшат те.
Иво Паргов: Аз съм за Лудогорец Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов заяви след равенството срещу ЦСКА, че късметът е покрил дупничани. Той призна, че е за Лудогорец в битката за титлата в "А" група. "Късметът ни покри, отстъпваме в доста неща на ЦСКА. Играха с хъс, себераздаване, точката е заслужена. Това беше мач, в който момчетата ни постигнаха върха на възможностите си", заяви Паргов. 

"Не знам дали има премия от трети отбор. Този мач беше като рубикон, трябваше да излезем от тази дупка, футболистите, когато изпълняват указанията имаме възможности. Трябва да се подсилим на полусезона, и да вдигнем формата на част от футболистите", добави той. "Нашият скромен отбор със скромен бюджет се представи добре, дори днес не знам как ще си платя полицията. Тежък мач за двата отбора, на тежък терен, Стойчо Младенов преди мача ни кара да чистим терена от водата, другия път ще накарам Минчо Празников да не вали дъжд. Билетите бяха по 10 лева, но феновете които не дойдоха на стадиона са пропуснали емоцията да видят един от грандовете на българския футбол", коментира липсата на зрители Паргов. "Аз съм за Лудогорец, отбор играещ в Шампионската лига", отговори Иво Паргов на въпрос за битката за шампионската титла. Прочети повече на Sportal.bg
Марек ще изиграе контрола с Берое в паузата на шампионата В паузата на шампионата на А-футболна група Марек ще изиграе контрола с Берое. Старозагорци са на 4-дневен лагер в Мелник и на връщане ще премерят сили с дупничани. Срещата ще се проведе на стадион „Бончук“ в петък 27 март, като началния час е 13:00. Отборът на Марек днес ще тренира от 15:00 часа, като на облекчен режим, поради леки травми се подготвят: Еньо Кръстовчев, Александър Манолев, Рангел Абушев и Милен Лахчев.
ВНИМАНИЕ ЖЕНИ! Измерват в Дупница в понеделник за остеопороза Асоциация „Жени без остеопороза“ и Община Дупница организират информационна кампания за определяне на личния риск от тази болест с измерване на костната плътност, информират от кметството. Денят, в който ще бъдат извършвани прегледите и измерванията е 20 юли (понеделник) на партерния етаж на Общинска администрация от 10 часа. Всички желаещи жени да се подложат на измерването ще  могат да го направятс предварително записване на 0887 939 613, а цената е само 10 лева за измерването.
Миглена Селишка и Йоана Маринкова с титли от републиканското първенство по борба В Сливен се проведе държавният личен-отборен шампионат за девойки, кадетки и момичета. В зала "Васил Левски"сили премериха 91 състезателки от 35 клуба при момичетата, при кадетките – 55 състезателки от 24 клуба, както и 53 девойки от 18 клуба.
Медали за тенисистите от Марек 76 от Държавното отборно и индивидуално първенство Два медала спечелиха представителите на Марек 76 от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса, което се проведе в Горна Оряховица. При голяма конкуренция Вертер Стоилов и Мартин Петров взеха бронзови медали на двойки кадети. В спор за третото място те победиха досегашните шампиони на България Христо Христев и Иван Радкев. Мартин Петров спечели бронз и на смесените двойки. В индивидуалното класиране Мартин Петров намери място сред първите 8-ем, а Вертер Стоилов е сред най-добрите 16 в България. Двамата са състезатели на треньора Иван Иванов.
ВИДЕО/ СКАНДАЛ: Земеделски стопани недоволстват от Елена Лозанова – началник на Общинска служба „Земеделие“-Дупница. Искат оставката й Земеделски стопани развиващи своята дейност на територията на община Дупница, разговаряха днес с началника на областна дирекция „Земеделие“ Димитрина Христова. Повод за срещата бе недоволството на производителите от началника на Общинска служба „Земеделие“ в Дупница –Елена Лозанова. Срещата се проведе в залата на Общински съвет Дупница, като държавните служители от Кюстендил закъсняха близо половин час, докато в залата земеделските стопани търпеливо ги чакаха, за да поставят исканията си. Димитрина Христова изслуша събралите се около 50-души, като според Георги Милушев недоволните са много повече, но част от хората изпитват страх от ответни реакции на Елена Лозанова. Георги Гущеров допълни, че има подадени сигнали и в прокуратурата, а щетите които понасят земеделците от недобросъвстната работа на хора от Общинска служба са между 15 и 100 хил. лева  Според Гущеров няма подробна информация за земеделските стопани, а много хора са обиждани и нагрубявани от Лозанова.
Община Дупница погна неизрядни наематели за 23 000 лева От Община Дупница са завели дела към две фирми за неплатени наеми за дълги периоди от време. С най-голямо задължение е “Техно свят-2006” ЕООД за сумата от 15 055,36 лева. Натрупаните задължения са по експлоатацията на дискотека "Енигма" в Дупница. От фирмата не са плащали наем за времето от септември 2012 година до месец 6-и 2013 година. От Община Дупница са прекратили договорните отношения с "Техно свят-2006" на 15.06.2013 година, информират от пресцентъра.
ГЕРБ – Сапарева баня дари средства за изграждането на навес към параклиса „Св. Троица“ в Сапарево Ръководството на ГЕРБ – Сапарева баня дари средства за изграждането на нов навес към параклис "Света Троица" в село Сапарево. Навесът бе открит на самия храмов празник Св. Троица, който всяка година се отбелязва в началото на месец юни. На празника присъства общинският координатор на ГЕРБ – Сапарева баня Калин Гелев, членове на ръководството и представители на младежката структура. Параклисът "Света Троица" се намира високо в планината и, поради трудния терен за изкачване, до него не може да се достигне с превозни средства. Сред местните е известно, че в близост до храма има изворна "светена вода", която е лековита. Самият параклис е строен през 1936-1937 г. по инициатива на тогавашния свещеник и с общите усилията на местните жители. На самото място преди това е имало древно оброчище. От ГЕРБ помогнаха и за доизграждането на покрива на нова беседка в Сапарева баня, която се строи по инициатива на жителите на квартала. Беседката се намира на ул. "Чавдар Войвода", в непосредствена близост до детската площадка за игра. Само преди седмици тя бе окончателно завършена и вече може да се ползва от местните.